BRANŞLARIMIZ

Pendik Demirel Spor Kulübü

Karate-Do

Kelime anlamı olarak bakıldığında ‘kara’ boş, ‘te’ ise el anlamında olup, kısaca boş el anlamına gelmektedir. Silahsız olarak yapılan bir savunma sanatıdır. 19. yüzyılın sonunda ve 20. yüzyılın başında Gichin Funakoshi tarafından düzenlenerek modern bir spor haline getirilmiştir. Günümüzde karate, evrensel sportif kurallar dahilinde, bilimsel olarak yapılan bir spordur. Öncelikli olarak kişilerin, ruh, beden ve zihin üçgeninde bütünsel olarak gelişimini amaçlamaktadır.

Kick Boks

Kick boks, yumruk, tekme, diz ve sınırlı clinch uygulamalarının bir araya getirilmesiyle tarihsel olarak karate, thai boks (Tayland boksu) ve batı boksu sporlarından geliştirilmiş, ayakta yapılan eklektik bir dövüş sporudur. 1950’lerde Japonya’da ortaya çıkan bu spor, 1970-1980 yılları arasında gelişerek dünyaya yayılmaya başlamış ve rekabetçi yapısıyla özellikle Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da ilgi görerek genişletilmiştir. Egzersiz sistemi olarak uygulanabildiği gibi tam temaslı bir mücadele sporu olarak da uygulanabilmektedir.

Kung Fu To'A

Kung Fu To’a, 1960’larda İbrahim Mirzaei tarafından geliştirilen modern bir İran savaş sanatıdır. Yoga etkileri ile daha sağlıklı bir zihin ve vücuda odaklanan benzersiz bir Kung Fu tarzıdır. Shaolin Kung Fu’nun Kuzey ve Güney stillerinin birleşiminden oluşur. To’a eğitim, özellikle fiziksel ve zihinsel sağlık ile meditasyon uygulamalarına vurgu yapan, silahlı ve silahsız birçok uygulamaya sahiptir. Yaklaşık 73.000 teknik, kombinasyon ve reaksiyon içermektedir.

Pilates

Pilates, 20. yüzyılın başlarında Joseph Pilates tarafından insan vücudunu ve zihnini güçlendirmek amacıyla geliştirilen ve geliştiricisinden ismini alan bir fiziksel uygunluk sistemidir. Zihinsel ve fiziksel sağlığın birbiri ile ilişkili olduğuna dayanan ve bu yönde egzersizler içeren Pilates sporu, dünyada sağlık sorunlarının önüne geçilmesinde ve fiziksel egzersiz kültürünün gelişiminde büyük bir rol oynamıştır.

Zumba

Zumba, 1990’larda dansçı ve koreograf Alberto “Beto” Perez tarafından Kolombiya’da ortaya çıkarılan, Latin esintili bir dans fitness programı olup, dünya çapındaki en yaygın dans fitness programıdır. Dans ve aerobik figurlerini içeren Zumba koreografisinde, kumbiya, hip-hop, samba, salsa, merenge, mambo, savaş sanatları ve bir kısım Bollywood ve oryantal dans hareketleri bir arada kullanıldığı gibi, “squat” ve “lunge” egzersizleri de kullanılır.

Cimnastik

Jimnastik; denge, güç, esneklik, çeviklik, koordinasyon ve dayanıklılık gerektiren fiziksel egzersizleri içeren bir spordur. Jimnastikte yer alan hareketler kol, bacak, omuz, sırt, göğüs ve karın kas gruplarının gelişimine katkıda bulunur. Fiziksel birçok kabiliyetin yanı sıra, hazır olma durumu, hassasiyet, özgüven ve öz disiplin gibi zihinsel özellikler de Cimnastik sporu yapan bireylerin kazançları arasındadır. Cimnastik, özellikle küçük yaş grupları için spora en doğru başlangıç branşı olarak kabul edilmektedir.

Bale

Bale, on beşinci yüzyılda İtalyan Rönesansı sırasında ortaya çıkan ve daha sonra Fransa ve Rusya’da bir konser dansı formuna dönüşen bir tür performans dansıdır. Ortaya çıkışından beri  zamandan beri, Fransız terminolojisine dayanan kendi kelime hazinesiyle yaygın, oldukça teknik bir dans formu haline gelmiştir. Dünya çapında yaygın olarak yapılan ve diğer birçok dans türü ve kültürüne de katkı sağlayan bu dans, duruş bozukluklarının düzeltimesi, düztabanlık, içe basma, bacak deformasyonu ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin tedavi edilmesine de büyük katkı sağlamaktadır.

Fitness

Fitness, fiziksel uygunluk anlamına gelen, günlük hayatta daha çok zindelik ve fiziksel uygunluk için yapılan egzersizlerin bütünü için kullanılan terimdir. Fitness ile vücut geliştirme (body building) farklı kavramlardır. Vücut geliştirme profesyonel olarak müsabakalarda yarışmak için kas geliştirme iken fitness, zinde olmak ya da uğraşılan spora özgü fiziksel gereksinimleri sağlamak için vücudu fiziksel olarak hazırlamaktır.

Yoga

Yoga, fiziksel ve zihinsel iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersiz şeklidir. Stresi azaltmak, sağlıklı kalmak, güç ve esnekliği artırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri ve meditasyon içerir. Amacı zihin ve bedende farkındalık ve uyum sağlamaktır. Eski bir gelenek olan yoga pratiği birçok zihinsel ve fiziksel fayda sağlar. Kasları güçlendirir, solunum sistemini ve kalp sağlığı destekler, bağımlılık tedavisine yardımcı olur, stres, kaygı, depresyon ve kronik ağrıları azaltır, uyku düzenlerini iyileştirir, yaşam kalitesini arttırır. Birçok ülkede çeşitli şekillerde uygulanan yoga, Batı’da bütüncül bir yaklaşım olarak tamamlayıcı ve alternatif tıp türü olarak kabul edilmektedir.